15 Μαΐου, 2019

Τα μουσεία της Αθήνας σε προσκαλούν δωρεάν στη διεθνή γιορτή τους

Το Citytag, το νέο app για την πόλη, σου προτείνει 5 μουσεία για να επισκεφτείς το Σάββατο 18/5 με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το Σάββατο 18/5 ετοιμάσου να κάνεις μια βόλτα που θα σου μάθει πολλά. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία την έχει ορίσει ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων. Με αυτή την αφορμή, τα μουσεία της Αθήνας θα υποδέχονται τους επισκέπτες χωρίς εισιτήριο, ενώ έχουν προγραμματίσει δωρεάν εκδηλώσεις για ενήλικες και παιδιά. Διαλέξαμε τις πιο ξεχωριστές για να προγραμματίσεις τη βόλτα σου.

 

Ξεναγήσεις στις εκθέσεις του Μπενάκη στην Πειραιώς

Στο Μπενάκη της Πειραιώς τρέχουν αυτή την περίοδο τρεις blockbuster εκθέσεις: «Δρόμοι της Αραβίας» με αρχαιολογικούς θησαυρούς από τη Σαουδική Αραβία, «CAESURA, Όσο κρατάει μια ανάσα» με φωτογραφίες του Δημήτρη Κοιλαλούς από την προσφυγική περιπέτεια και «No More shall we part. 14 Paintings 17 Years Later» με πίνακες του Στέφανου Ρόκου βασισμένους σε τραγούδια του Νικ Κέιβ. Θα ξεναγηθείς και στις τρεις εκθέσεις δωρεάν, στην τελευταία από τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

Για περισσότερες πληροφορίες, κατέβασε το Citytag σε Google Play ή AppStore.

 

Το Μουσείο Ακρόπολης κάνει υπερωρία μέχρι τα μεσάνυχτα

Το μουσείο που δεν χορταίνεις όσες φορές κι αν το επισκεφτείς, θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, όπως και το εστιατόριο με την εκπληκτική θέα στη (φωτισμένη) Ακρόπολη. Τα παιδιά μπορούν να πάρουν μέρος σε δύο εργαστήρια, για τη γιορτή των Παναθηναίων και το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς από τον Παρθενώνα, ενώ στο πωλητήριο θα ξεκινήσει να διατίθεται ένα αναμνηστικό μετάλλιο που έκοψε ειδικά για την ημέρα το Εθνικό Νομισματοκοπείο με θέμα τους γέρανους της Ακρόπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες, κατέβασε το Citytag σε Google Play ή AppStore.

 

Μάθε πώς φωτιζόταν η Αθήνα τον 19ο αιώνα μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο

Στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, ένας γκαζιέρης θα πει ιστορίες από την εποχή που το εργοστάσιο φωταερίου φώτιζε σχεδόν όλη την πόλη. Το δρώμενο «Θεατρικές αφηγήσεις από έναν γκαζιέρη» βασίζεται στο μονόλογο της Αδαμαντίας Ξηρίδου «Στην αλλαγή του χρόνου» και θα παρουσιαστεί από τον ηθοποιό Χρήστο Χριστόπουλο της ομάδας Ανεμόμυλοι.

Για περισσότερες πληροφορίες, κατέβασε το Citytag σε Google Play ή AppStore.

 

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για την αρχαία τεχνολογία στο Μουσείο Κοτσανά

Επτά δράσεις για ενήλικες και παιδιά έχουν ετοιμάσει στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά. Αν θέλεις να ακούσεις το πρώτο τραγούδι των αρχαίων Ελλήνων, να θέσεις σε λειτουργία το μηχανισμό των Αντικυθήρων ή να λάβεις και να στείλεις κωδικοποιηµένα µηνύµατα όπως στην αρχαιότητα, κλείσε τηλεφωνικά θέση για αρχαία Ελλάδα!

Για περισσότερες πληροφορίες, κατέβασε το Citytag σε Google Play ή AppStore.

 

Παραδοσιακή μουσική στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα

Στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης», παρουσιάζεται η μουσική παράσταση «Από το αυτί στο χαρτί! (;)». Νέοι μουσικοί, απόφοιτοι μουσικών σχολείων, δεξιοτέχνες που κατέχουν την τέχνη «από το αυτί» και το σχήμα Polis Ensemble, θα μας δείξουν πώς η παραδοσιακή μουσική δημιουργήθηκε, διαδόθηκε και διασώθηκε προφορικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, κατέβασε το Citytag σε Google Play ή AppStore.

 

Όλο το πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις των αθηναϊκών μουσείων με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων θα τις βρεις εδώ.