18 Απριλίου, 2019

Και συριανός αέρας στα πανιά του Public Café Restaurant

Η περιήγηση στις Κυκλάδες από την ταράτσα του Public συνεχίζεται με πιάτα από τη Σύρο και –φυσικά!– λουκούμια.

Κάθε αναφορά σε καλοκαιρινές διακοπές και κυκλαδονήσια μέσα στο χειμώνα προκαλεί βαθείς αναστεναγμούς προσμονής. Οι παραλίες, η ηλιοθεραπεία κι οι βόλτες στα σοκάκια απέχουν λίγους μήνες, αλλά οι γεύσεις από τις Κυκλάδες μας τσιγκλάνε ήδη από τον Νοέμβριο στο Public Café Restaurant.

Πρώτα η Τήνος, μετά η Σαντορίνη και η Σίφνος είναι τα λιμάνια όπου άραξε τους περασμένους μήνες η κουζίνα της all-day ταράτσας του Public, για να μας συστήσει τις γεύσεις αυτών των νησιών μέσα από μίνι μενού με πιάτα από ονομαστά τοπικά εστιατόρια. Τον Απρίλιο είναι η σειρά της Σύρου: επειδή το μυαλό σου θα πάει συνειρμικά στα λουκούμια, να σπεύσεις να δοκιμάσεις τις αφράτες μπουκίτσες από την ιστορική λουκουμαδοποιία Συκουτρή αλλά και πιάτα του Αλλού Γυαλού.

Το ριγγατόνι έχει μια γενναιόδωρη δόση λαχταριστού κιμά από συριανό λουκάνικο.

Το εστιατόριο της Λίνας Φουρνιστάκη, που βρίσκεται στο Κίνι, κάνει την guest εμφάνισή του στο Σύνταγμα με δύο νόστιμα πιάτα: ένα μυρωδάτο ορεκτικό με σωστά ψημένο καλαμάρι με κρέμα φέτας αρωματισμένη με ούζο και κάπαρη, που αξίζει να το δοκιμάσεις με το λευκό Σαν τα Μάραθα από Ασύρτικο του Οινοποιείου Σύρου, και ριγγατόνι με μια γενναιόδωρη δόση αλμυρούτσικου κιμά από συριανό λουκάνικo.

Η Ιωάννα Σταμούλου έχει φτιάξει συριανά κεράσματα για επιδόρπιο χρησιμοποιώντας τα λουκούμια Συκουτρή.

Το επιδόρπιο έχει λουκούμια και χαλβαδόπιτες με ιστορία. Τα προμηθεύει γι’ αυτό το ταξίδι στη Σύρο η Ντίνα Συκουτρή, που είναι ένα βιβλίο συριανής Ιστορίας από μόνη της, και τα χρησιμοποιεί η food blogger Ιωάννα Σταμούλου για να φτιάξει ένα γλυκό βασισμένο στην ιδέα του μπισκοτολούκουμου.

info: Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα, 2103239101